solidsporttelia2

Posted by & filed under Okategoriserat.

I dagarna har Solidtango AB och Telia Company tecknat ett partneravtal gällande användargenererat sport-innehåll som produceras och distribueras via vår OTT-plattform Solidsport. I samband med detta går Telia in som minoritetsägare i bolaget.

För några veckor sedan fick vi utnämningen Gasell-företag 2017. I dag presenterar vi nu vår största nyhet sedan starten av Solidtango då vi presenterar Telia som ny samarbetspartner kring vår OTT-plattform Solidsport.

I Telia har vi fått en perfekt match, de delar vår vision om att möjliggöra att all idrott på alla nivåer ska kunna livesändas med en hög kvalité i framtiden och delar vår övertygelse om att inspiration och uppmuntran till mer idrottsutövande bidrar till ett bättre samhälle säger Johan Lundqvist, VD på Solidtango.

Konkret innebär samarbetet med Telia att det innehåll som produceras och sänds via Solidsport kommer att kunna bli tillgängligt för Telias omkring 2 miljoner TV-kunder i Norden och Baltikum.

Innehållet på Solidsport produceras ofta av föreningarna själva med hjälp av Solidsport, detta möjliggör en enorm bredd på innehållet som både täcker in de flesta sporter men även blir lokalt och relevant för tittaren med nära koppling till utövarna.

Vi vill alltid vara nära våra kunder och tillhandahålla relevant innehåll som engagerar våra tittare. Vårt partnerskap med Solidsport kommer tillföra något helt nytt till våra kunder. I ett större perspektiv passar detta även bra in i vårt engagemang för att bidra till ett bättre samhälle med hjälp av digitala tjänster med fokus på ungdom och hälsa, säger Johanna Berlinde, Global chef för TV och Media på Telia.

I samband med tecknandet av partneravtalet har Telia gjort en investering i Solidtango och går in som minoritetsägare i bolaget.  

TV och Media är ett strategiskt viktigt område för Telia. Solidtango är ett innovativt och snabbväxande bolag på området och jag ser verkligen fram emot samarbetet som kommer göra Solidsports innehåll tillgängligt för våra TV-kunder under nästa år, fortsätter Johanna.

För Solidtango möjliggör investeringen och samarbetet en snabbare etablering utanför Sverige och att bolaget kan påskynda utrullningen av Solidsport.

2018 kommer att bli ett spännande år och det här är en fin julklapp till alla idrottsförbund, föreningar, lag, ligor, cuper och event som är med och skapar innehåll på Solidsport under nästa år, avslutar Johan.

Leave a Reply

  • (will not be published)