instantreplay

Posted by & filed under Okategoriserat.

Ett världsrekord ger massor av energi, det har bl.a. märkts på våra duktiga utvecklare som utvecklat massor av ny funktionalitet i plattformen under januari månad. Här sammanställer vi de viktigaste funktionerna.

Instant Replay

Nu har vi drastiskt kortat ner tiden från från det att en inspelning från en livesändning är klart tills det att man kan publicera reprisen. Genom att bygga om hela vårt enkoderingsflöde har vi gjort detta möjligt. Konkret innebär Instant Replay att vi gör den inspelade videon tillgänglig innan den börjar enkoleras. Fördelen är den snabba publiceringsmöjligheten det ger. Nackdelen är att tittare som har väldigt dålig uppkoppling kan ha problem att se det inspelade innehållet innan det är enkoderat. Ni behöver inte göra något för att får tillgång till Instant Replay utan det är aktiveras helt automatiskt.

Sökfunktion för taggar

Det har tidigare varit svårt att hitta taggar i admin om man har många taggar till sina videor och livesändningar. För att råda bot på detta har vi utvecklat en enkel sökfunktion som gör att du kan söka bland sina taggar. Du hittar den nya sökfunktionen i admin, välj därefter Inställningar -> Taggar.

Sänkt lägsta pris för videor

Enligt våra kunders önskemål har vi nu gjort det möjligt att sätta ett lägre pris på videor som säljs via PPV, det nya lägsta priset är nu satt till 9 kr.

Lägre pris för livetranskodering

Ännu ett önskemål från många kunder som sänder sport är möjligheten att kunna köpa livetranskodering under en kortare period och till ett lägre pris. Vi har nu sänkt den kortaste tiden man kan aktivera livetranskodering till fyra timmar och sänkt priset till 395kr.

Ny volymkontroll i HTML5 spelaren

I december månad gick vi över till HTML5 spelare, nu har vi även uppdaterat volymkontrollen så att den är tydligare för era tittare.

Enklare sökparametrar till inbäddad spelare och playkanaler

Nu kan ni enklare länka och söka till en specifik tid i en video. Precis som tidigare använder man ”t” parametern, men sedan kan man specificera tiden med hjälp av timmar, minuter och sekunder.

H=Timmar
M=Minuter
S=Sekunder

Exempel: https://play.solidtango.com/video/ljudet-gor-skillnad?t=2m30s

Nördsats

Utöver dom funktioner vi har beskrivit ovan har vi gjort åtskilliga mindre förändringar både bakom och framför ”kulisserna”.

Fixarna har resulterat i

  • 285 code commits
  • 218 files changed
  • 4862 insertions
  • 1354 deletions

Leave a Reply

  • (will not be published)