Skärmavbild 2015-09-20 kl. 22.11.54

Posted by & filed under Okategoriserat.

Länge sedan senaste blogginlägget men våra utvecklare har sannerligen inte legat på latsidan, här en sammanfattning av all ny funktionalitet som utvecklats under sommaren och början på hösten. Vi vill även ta tillfället i akt och välkomna vår nya duktiga utvecklare Johan Samuelsson. Välkommen Johan!

Populärast senaste veckan

Nu har vi skapat en ny funktion som gör att du får koll på vilka videor som varit populärast att titta på den senaste veckan. Du hittar sammanställningen på översiktssidan när du är inloggad i admin.
Med senaste veckan menas visningar måndag – söndag

Uppdatering av APIet

Skapas livestreams så kan record sättas som true/false.

lista eller hämtar en enskild livestreams så finns recording (true/false/nil) på varje livesändning.
lista videos/livestreams så går det att välja true/false/nil för ppv.
- true visar bara ppv (krävs att require_login och price är > 0)
- false visar bara icke-ppv
- man ignorerar flaggan eller så skippar man bara is_ppv i anropet.
lista videos/livestreams finns is_ppv (true/false) om sändningen är ppv.
skapa/ändra videos/livestreams så finns möjligheten att sätta price (minimum 29sek)
skapa/ändra videos/livestreams så kan du sätta price_nok,price_eur,price_usd om du har flera valutor på ditt konto, annars går dom att sätta men dom gör ingenting och visas inte för tittare. 
skapa/ändra videos/livestreams så kan man sätta require_login (true/false/nil). Ändras den från true till false sätter den alla price* till 0 och gör även så att price,price_nok,price_eur,price_usd ignoreras

Allt finns även dokumenterat i dokumentationen för APIet för alla er som använder det.

App för integration mot Sidelinesports

Vi har utvecklat en app för alla som använder Sidelinesports för analys av sina videor, med hjälp av appen blir det enkelt att ladda upp inspelade livesändningar och videor för analys.

Håll koll på vart dina tittare befinner sig

Nu kan du hålla koll på vart era tittare befinner sig geografiskt i realtid.
Logga bara in i admin på översiktssidan för er playkanal så får ni upp en
en kartbild över vart tittarna befinner sig geografiskt. Detta förutsätter dock att ni har några tittare just då förstås ;)

Valfri logga i spelaren
Nu kan du sätta en valfri bild/logga uppe i högra hörnet på spelaren. Du hittar inställningen på inställningssidan för en video, välj sedan Avancerat-fliken och därefter spelare.

Utökat språkstöd
Vi har utvecklat språkstödet för era playkanaler. Nu kan man som tittare välja vilket språk man vill att playkanalen ska ha (endast menyerna, loginrutor, hjälptexter, betalrutor etc. uppdateras, inte era rubriker och beskrivningstexter) Tittaren väljer språk genom att klicka på flaggorna längst ner på era playkanaler.

Populäraste videorna nu på förstasidan
Nu lockar vi ännu fler tittare till era populäraste videor. Tabben ”Populärt” är tillgängliga på er förstasida där era senaste videor visas på er playkanal.
Skulle ni mot förmodan inte vilja locka ännu fler tittare till era populäraste videor kan ni enkelt slå av detta via ert admin under: Inställningar -> Playkanal -> Avancerat

Ladda ner tumnagel
Nu kan du enkelt ladda ner tumnageln från dina videor, bara att gå in på inställningssidan för en video, scrolla längs ner på sidan och välj fliken ”Ladda ner”.

Ladda ner videor
En efterlängtad funktion för alla som sänder cuper, turneringar och liknande där man vill ta betalt och inte bara låta tittarna kunna streama de matcher de betalar för att se utan även låta tittarna ladda ner det de betalar för. Den globala inställningen heter ”Tillåt nedladdning av videor” du hittar den i admin under Inställningar -> Playkanal -> Allmänt. Aktiverar du denna funktion blir alla videor som är publicerade tillgängliga för nedladdning.

Spela in livesändning
Vill du försäkra dig om att aldrig glömma bort att slå på inspelning vid en livesändning. Nu finns en global inställning som hjälper dig med detta. Funktionen heter Spela in livesändning, inställningen hittar du i admin under Inställningar -> Playkanal -> Allmänt.

Visa inte relaterade klipp
Vill du inte visa relaterade videor vid inbäddning av spelare. Nu kan du avaktivera det. Bara klicka ur rutan ”Visa relaterade” där du skapar koden du vill bädda in.

Leave a Reply

  • (will not be published)