200funktioner

Posted by & filed under Okategoriserat.

I dag har vi gjort en större release, över 200 funktioner, optimeringar och buggfixar är nu ute i produktion för alla er som använder Solidtango. Nedan ska vi kortfattat ge er en överblick av all ny funktionalitet. Har ni några som helst frågor eller synpunkter, maila oss på info@solidtango.com

Skapa Livekälla och koppla till valfri livesändning

Genom att ta fram en ny typ av livesändning i form av livekälla gör vi det nu ännu enklare att sända live. Skapar man en livekälla behöver man bara lägga in streamnamn och streamid en gång, sedan kan man koppla valfri livesändning till denna livekälla. En livekälla kan vara i form av en dator med mjukvara eller hårdvara i form av direktlänk, egentligen är det samma sak som när man skapar en livesändning, men med den fördelen att man inte behöver uppdatera streamid i livkällan om man använder samma livekälla för att sända live vid ett flertal tillfällen. I admin skapar man en livekälla genom att välja Live och sedan fliken Livekälla.

När livekällan väl är skapad kopplar man en livesändning till denna, inställningarna finns under rubriken Sändning på inställningssidan för en livesändning.

Ersätt livesändning med repris

En efterfrågad funktion är att kunna ersätta en livesändning med repris (vi kallar det för Replay/Replays) av själva sändningen utan att behöva byta ut spelaren. Detta är nu möjligt. Användningsområdena för denna funktion är flera, ex. att kunna ersätta en livesändning med en repris av sändningen så att tittare som betalt för livesändningen inte ska behöva betala för att se reprisen. Vill du sätta ett lägre pris för de som vill se reprisen men inte betalt för livesändningen går det också bra.

En livesändning ersätts dock inte per automatik, först krävs att inspelningen kopplas till själva livesändningen. Tillvägagångssättet är följande; gå in på inställningssidan för livesändningen, scrolla ner till rubriken Sändning och välj Inspelningar. Därefter kan man välja en av dom inspelningar som är kopplade till själva livesändningen.

Livetrankoderings-fliken flyttad

I samband med förändringarna gällande livesändningarna har vi strukturerat upp informationen bättre på inställningssidan för livesändningar och flyttat ner möjligheten att köpa livetranskodering till rubriken Sändning. Under denna rubrik finner man nu följande flikar, Sändningsinformation, Livekälla, Livetranskodering och Inspelningar.

Snabbare publicering av video

För att underlätta processen med att publicera en video kan man nu göra allt på en gång utan att först ladda upp en video och sedan vänta på att den ska bli enkoderad innan man kan fylla i titel, välja kategori, publicera etc. Nu kan man fylla i all information kring en video samtidigt som man laddar upp den. Vill man göra som förut eller ladda upp flera videor samtidigt väljer man bara det lilla molnet med pilen i den lila menyn när man är inloggad i admin.

Skapa underkategorier

Att skapa underkategorier är en efterfrågad funktion bland de som har mycket innehåll på sina konton. Nu kan man skapa hur många underkategorier man vill. Precis som förut hittar man kategorierna i den lila menyn under Inställningar i admin. Hierarkin bygger man genom att dra och släppa de valda kategorierna som man vill.

Koppla video till flera kategorier

I samband med att vi implementerat stödet för underkategorier gör vi det även möjligt att lägga en video i flera olika kategorier.

Kategorisera livesändningar

I samband med hanteringen av underkategorier har vi även implementerat stöd för att kunna kategorisera livesändningar.

Bjud in administratörer

Hanteringen för att lägga till nya administratörer är förenklad, logga bara in i admin, välj Inställningar, Kontoinställningar och därefter Administratörer i menyn. För att bjuda in en administratör, lägg bara in en e-postadress och klicka på knappen ”Lägg till / bjud in” så skickas ett mail ut till användaren, när användaren godkänt inbjudan blir denna per automatik tillagd som administratör för kontot.

Enkel textning av video

Ny app under Applikationer. Du vet väl att man kan installera appar av olika slag för att uppgradera er videoplattform med utökad funktionalitet. Apparna hittas i admin. Välj Inställningar och därefter Appar. Senaste appen vi lanserat är Subtitles. Med hjälp av Subtitles gör vi det enkelt att texta videor utan att man behöver bränna in texten i själva filen. En video kan ha textning på valfritt antal språk. All textning sker med hjälp av SRT-filer. Subtitles-appen får du tillgång till helt gratis.

Smartare urval av relaterade videor

Hanteringen av relaterade klipp har blivit betydligt smartare, tidigare användes endast en kombination av taggar och kategorier, nu vägs även titel, beskrivning, taggar och sökningar in som parametrar när relaterade klipp listas på playkanalen och i spelaren.

Enkoderingsklustret uppgraderat

Hela enkoderingsklustret är uppgraderat med ny mjukvara, förhoppningsvis ska detta göra att kvalitén på de enkoderade videorna blir ännu bättre och att enkoderingen går ännu snabbare.

 

Feedback och önskemål

Detta är dom största förändringarna i plattformen, till detta en hel del småjusteringar och bugfixar. Kom gärna med feedback och tveka inte att höra av er med önskemål om ny funktionalitet. Ju fler som efterfrågar samma funktionalitet desto högre prioritering får just den funktionaliteten när vi planerar för kommande utveckling. Mailar er feedback och era önskemål till info@solidtango.com

Leave a Reply

  • (will not be published)