Screen Shot 2013-08-20 at 11.41.24

Posted by & filed under Utveckling.

Sommaren börjar gå mot sitt slut, men våra duktiga utvecklare har inte legat på latsidan under sommaren. Tvärtom, detta gjorde att vi i går kunde släppa en helt ny version av Solidtango. Nedan listar vi de främsta funktionerna.

Kapitelindelning
Att kunna dela upp större videor i olika block är en efterlängtad funktion vi numera stödjer på ett enkelt sätt. Logga gärna in så snart som möjligt och testa denna funktion som vi vet är mycket uppskattad och har en rad användningsområden. I sportsammanhang kan det vara att snabbt komma till målen i en match. I föreläsningssammanhang kan det vara att snabbt kunna komma till en specifik talare.
Det går även att länka direkt till ett specifikt klockslag i en video, ”högerklicka” på videofönstret och välj ”Kopiera URL vid denna tidpunkt”. Ett bra exempel på hur man använder kapitelindelningen får ni här.

Gilla
Gillaknappen har funnits i några månader men är en del av denna version som vi lanserat i omgångar. Om en person är inloggad via Facebook syns även denna ”Gillning” på personens Facebook-sida. Alltså vill ni nå stor spridning, uppmana tittarna att gilla era videor och livesändningar.

Följare
Även möjligheten att följa en Playkanal har funnits ett tag men vi har inte valt att lyfta fram denna funktion förrän nu. Tanken med att följa en Playkanal är att ni i framtiden ej ska behöva jobba med e-postutskick och liknande för att locka tittare till era Playkanaler utan det kommer att ske med automatik framöver till alla era följare. Som sagt, mycket kommer att hända här under hösten men redan nu tycker vi att ni kan börja uppmana era tittare/fans att följa era Playkanaler. Garanterat en bra investering för framtiden!

Geoblock
Att kunna begränsa en livesändning eller video till ett specifikt land kan många gånger vara ett krav för att få sända ett specifikt innehåll. Därför har vi tagit fram en funktion som tillgodoser just detta. Allt du behöver göra är att skriva in vilka länder videon eller livesändningen ska vara tillgänglig i, resten sköter Solidtango helt automatiskt. Vill du att videon/livesändningen ska gå att se i hela världen behöver du inte fylla i någonting.

Buggfixar och optimering
En stor del av version 1.6 består av buggfixar och optimeringar. Optimeringarna gör bl.a att Playkanalerna laddar snabbare. Exempel på buggfixar är Online/Offline statusen som tidigare inte varit helt tillförlitligt, det ska den förhoppningsvis vara nu. Om inte, hör gärna av dig till oss.

 

Kom med förslag
Har du förslag på nya funktioner som du saknar, gå gärna med i vår Facebook-grupp Solidtango Streaming och skriv in dina önskemål där, på så sätt kan alla följa vad som är på gång, hittar du funktioner som andra lagt upp som du gillar, visa detta med en Gilla-markering. På så sätt kan vi prioritera vår utveckling. Tack på förhand!

 

Leave a Reply

  • (will not be published)