bjorkloven-playkanal

Posted by & filed under Playkanal.

Under dom senaste veckorna har allt fler idrottsföreningar aktiverat sina Playkanaler, senast Piteå Hockey som lanserade en mycket snygg Playkanal i förrgår.

Vi tänkte dock lyfta fram en helt annan Playkanal i detta blogginlägg som är ett föredöme på många sätt. Playkanalen heter ”Björklöven Webb TV

Nedan belyser vi det vi tycker man gör extra bra och som det finns en hel del att inspireras av.

1. Den grafiska designen, här har man verkligen lyckats med en bra grafisk komposition. Bakgrundsbilden gör väldigt mycket men även färgerna hänger ihop på ett bra sätt. Det enda minuset är Björklövens logotyp som inte lyfts fram över huvud taget, men det finns säkert en tanke bakom det ;) Kolla in Björklövens Playkanal här: loven.solidtango.com

2. Björklöven har anammat konceptet med en huvudsponsor för Playkanalen. I det här fallet är det T3 Bredband som inte bara exponeras på ett bra sätt utan även genom dom säljaktiviteter man gör tillsammans mot Björklövens fans. Exempel på en sådan aktivitet går det att läsa mer om här: T3 bjuder på Björklövens Webb-TV och stöttar Björklöven ytterligare

T3 får även en smart exponering i när lagen som presenteras under en livesändning, se exempel nedan:

 

3. Huvudsponsorn för Playkanalen är en inkomstkälla, en annan är att varje livesändning och video presenteras av en rad företag och ibland har man även en reklamfilm som rullar från någon av föreningens sponsorer.

4. Björklöven länkar även in klippen från den egna hemsidan direkt till Playkanalen, på så sätt får huvudsponsorn fler exponeringar men man gör det även enkelt för tittaren att se fler klipp.

5. Avslutningsvis är man bra på att bygga upp en stämning inför matcherna, nedan ett kort filmklipp som visar en vinjett som rullar innan själva sändningen börjar. Detta i kombination med nedräkningen bygger upp en bra stämning bland fansen innan livesändningen drar igång.

Inspireras av Björklövens Playkanal, här finns många bra idéer att hämta!

Leave a Reply

  • (will not be published)