westreamu-arbetsmetod

Posted by & filed under Live.

Vi är i slutfasen av utvecklingen av Solidtango 1.0. I väntan på att Dibs ska godkänna vår implementation av deras betalfönster (något som för övrigt dragit ut orimligt långt ut på tiden, i det här läget skulle vi inte rekommendera Dibs som betalningsleverantör…) fann vi den här videon där Björn Falkevik från Falkevik & Danehav ger massor av bra tips för dig som vill livesända med flera kameror till en låg kostnad. Mycket sevärd med massor av bra tips:

Under det senaste året har vi haft förmånen att jobba tillsammans med WestreamU som använder Solidtango för sina livesändningar. Nu har man utformat en arbetsmetod för att säkra kvaliteten i sina produktioner som är uppdelad i fem delar:

 1. Uppdragsspecificiering
 2. Förproduktion
 3. Liveproduktion/inspelning
 4. Efterproduktion/distribution
 5. Uppföljning

Du tar del av alla fem delar i arbetsmetoden här.

 

2 Responses to “Bra tips för dig som ska livesända”

 1. Peter Jonsvik

  Jag har en kompis som arbetar där och när jag bestämde mig för ett avtal så blev det klart ganska omgående – typ en vecka. Är det något med tekniken som gör att det drar ut på tiden?

  Svara

Leave a Reply

 • (will not be published)