solidtango-start

Posted by & filed under Playkanal, Utveckling.

Vi rivstartar det nya året genom att lansera en rad nya funktioner i den nya plattformen.

En av de mest efterfrågade funktionerna är att i realtid kunna se vilken video/livesändning som det tittas på just nu. Denna funktion är nu tillgänglig för alla kunder som gått över till vår nya miljö, det som visas just nu ser du på översikten när du loggat in på din Playkanal.

Andra funktioner vi lanserat i mellandagarna är möjligheten att låsa bakgrunden på Playkanalen och att kunna ladda ner en video eller livesändning i alla kvalitéer som den enkoderats i.

Varje Playkanal innehåller nu ett rss-flöde som det går att prenumerera på via valfri rss-läsare (du finner rss-ikonen längst ner på varje Playkanal). I samband med implementationen av rss-flödet har även indexeringen av Playkanalerna från sökmotorer som Google avsevärt förbättrats.

Funktionaliteten för inspelning från en livesändning har blivit betydligt bättre i den nya plattformen på två områden. Inspelningen är nu mindre känslig för ev. avbrott pga. av dålig internetuppkoppling därifrån man sänder. Det går numera att stoppa en inspelning om man vill göra kortare klipp av en längre livesändning, vilket innebär att man kan publicera tidigare klipp (från livesändningen) samtidigt som själva livesändningen är igång.

Till sist vill vi ge er lite inspiration av vad man kan göra med Solidtango genom att besöka Storvretacupens Playkanal som blivit en stor succé med tusentals visningar och massor av Facebook ”likes”, dels i samband med livesändningarna av finalspelet i Storvretacupen, men även nu när varje match går att se i efterhand.

Leave a Reply

  • (will not be published)