mission-impossible

Posted by & filed under Utveckling.

Hösten har så här långt bestått av planering, planering och åter planering. Nu är vi dock helt klara med vad som ska vara klart tills lanseringen den 22 oktober. I och med detta har en kapplöpning mot tiden påbörjats för vårt duktiga utvecklarteam. Lansering innehåller en massa nyheter bl.a. en tydligare profil gällande den målgrupp vi primärt ser som användare av Solidtango. Ett helt nytt backend ska vara på plats som såväl innebär ett nytt sätt att spara all uppladdad video, men även hur vi ”skalar” on demand klippen som streamas via Solidtango. Hanteringen av PPV-sändningar ska skrivas om från grunden och innehålla fler betalningsalternativ. En ny hemsida ska på plats, hela plattformen såväl backend som frontend ska vara kodad med sk. responsiv design,  inloggningshanteringen för tittare och administratörer ska göras om. Ja listan på allt som ska kodas är lång. Alla förbättringar hoppas vi tillsammans ska göra att användarupplevelsen blir bättre, såväl för dig som använder Solidtango för att visa video och sända live som för tittaren i slutändan.

En massa nyheter kan innebära en massa strul, speciellt när det är så här tight om tid, behöver befintliga kunder behöver oroa sig för dessa förändringar, är en berättigad fråga. På den frågan kan vi svara nej. Vi utvecklar den nya versionen av Solidtango helt separerat från den befintliga plattformen och kommer successivt migrera våra befintliga kunder från den ”gamla” plattformen till den nya med start den 23 oktober.

Nedan ett litet filmklipp från vårt konferensrum där två av våra duktiga utvecklare använder tre skärmar vid kodningen. Just nu känns det lite som ”Mission impossible” att få allt klart i tid, men om man räknar på det så har ju varje utvecklare ca: 420 timmar på sig (förutsatt att han jobbar från nu och dygnet runt fram till lansering) så det ska nog gå bra trots allt ;)

Ps. I dag nådde vi 1.600.000 visningar av livesändningar och video. Det är ni som producerar allt det fantastiska tv-innehållet som ska ha den största elogen för detta.
Tack för att ni är med och skapar ”tv on your terms”.

Leave a Reply

  • (will not be published)