Posted by & filed under Live, Press, Video.

Lördag den 30 juni kl. 11.00 går startskottet för Sveriges största havskappsegling
ÅF Offshore Race” tidigare mer känt som Gotland Runt. Mycket är nytt för i år, bl.a. så startar alla båtar från Stockholm där en folkfest väntar med fler än 200 båtar på startlinjen. Från starten i Stockholm går banan runt Gotland med sedvanlig målgång i Sandhamn. De på pappret snabbaste båtarna startar på söndagen medan dom “långsammare” båtarna startar på lördagen.

Med hjälp av “crowdsourced video” vill vi skapa TV på ett sätt som aldrig gjorts förut. Idén är enkel, ombord på dom tävlande båtarna finns det tusentals människor utrustade med filmkameror i form av smartphones och surfplattor, på land finns det ännu fler som kommer att följa racet. Målet är att med hjälp av de som kappseglar och publiken på land; skapa världens största TV-produktion.

Via en helt öppen uppladdningssida http://blur.solidtango.com/upload kan alla som deltar eller följer racet ladda upp video. När en video väl är uppladdad tar våra encoderingsservrar hand om videon innan en TV-producent väljer ut vad som ska publiceras. Allt innehåll går sedan att ta del av via http://blurlive.solidtango.com

Utöver uppladdning av video sker även livesändning från fyra av racets båtar (Blur, Pac Man, Solidtango och Net 1). Varje livesändning innehåller även en chat så att du kan diskutera det som händer med alla andra som tittar.

Såväl livesändningar som inspelade videos går att se i alltifrån TV-apparater (med stöd för streamad TV) och datorer till surfplattor och smartphones, vart man än befinner sig så länge man har en internetuppkoppling.

Världens största TV-produktion är ett samarbete mellan BlurSolidtango, Skärgårdsradion 90.2, Tangosailing.nu och Hamnen.se. Livesändningarna från havet möjliggörs med hjälp av mobila bredbandsleverantören Net 1.

För vidare information kontakta: Johan Lundqvist
Mail: johan@solidtango.com
Mobil: 0709 590 020

Befinner du dig i Stockholm, kom gärna förbi och besök vår båt “Solidtango” när vi ligger i Race village på Skeppsholmen. Vi finns på plats 28-29 juni.

Leave a Reply

  • (will not be published)