Posted by & filed under Live, Utveckling, Video.

Efter ett väldigt långt blogguppehåll är vi tillbaka igen, ett späckat schema är orsaken till detta, men nu har vi en del spännande saker att berätta.

I morgon startar en av Sveriges största havskappseglingar, tävlingen heter Watski2Star med begränsningen att man endast får vara två personer ombord på varje båt. Start sker i Oxelösund, med ”pitstop” i Visby och Oskarshamn. Vi ställer upp med vår egen båt ”Solidtango” och vi livesänder från hela racet. Solidtango startar i morgon kl. 11.00. Vår båt är dock inte den enda båten som livesänder, ytterligare två båtar kommer att vara utrustade med livekamra och hela startdagen kommer det att streamas live. Totalt är det 115 båtar som startar.

Watski2Star blir ett utmärkt tillfälle att testa vår nyutvecklade chat som fungerar i alla typer av devicer, vi har även utvecklat en upload-funktion som gör att alla båtar med en smartphone eller surfplatta enkelt kan ladda upp video från havet. Livesändningar och video samlas på siten: watski2star-play.solidtango.com. Siten har vi har utvecklat med ett responsivt designtänk vilket gör att den optimeras beroende på vilken device du surfar in med, dator, smartphone eller surfplatta spelar ingen roll, designen anpassar sig automatiskt.

Varför gör vi då detta?

1. Det är intressant att se hur långt vi kan flytta fram gränserna och visa på vad som är möjligt med livesändningar helt trådlöst. Detta ger oss även en bra erfarenhet i vad som fungerar (vilket du som kund kan ha stor nytta av) och vilka problem man kan ställas inför i samband med detta.

2. Ett event som Watski2Star är ett utmärkt tillfället att testa nyutvecklade funktioner i skarpt läge innan vi gör dem tillgängliga för samtliga kunder.

3. Till sist är detta ett bra sätt för oss att synas, vilket förhoppningsvis gör att fler företag och organisationer upptäcker fördelarna med att använda sig av Solidtango.

Vill du testa vår upload-funktion eller vår nya chat, skicka ett mail info@solidtango.com så aktiverar vi den funktionaliteten på ditt konto.

One Response to “Vi är tillbaka igen med ny chat och responsiv design…”

Leave a Reply

  • (will not be published)