Posted by & filed under Press.

Alla som tycker om segling känner säkert till den populära bloggen Blur.se. I går lanserade vi ett gemensamt samarbete där målet är att lyfta kappseglingen i Sverige, nedan vårt gemensamma pressmeddelande:

Att segling är en otillgänglig sport för publiken är ingen hemlighet. Med en arena som sträcker sig över stora ytor oavsett om det handlar om banracing eller havskappsegling så är det inte så konstigt. Den snabba teknikutvecklingen med alltifrån smartphones och actioncams till trådlösa bredbandsuppkopplingar öppnas dock nya möjligheter för att ta kappseglingen närmare publiken.

Dom traditionella TV-kanalerna med få undantag verkar dock inte se potentialen i vår fantastiska sport. Därför tar nu Solidtango “The Social Cloud TV Platform” och Blur saken i egna händer och planerar för en egen TV-kanal med med fokus på kappsegling. Det handlar dock inte om en traditionell kanal där vi producerar en massa inslag. Vår ambition är att skapa en modern TV-kanal där merparten av innehållet består av användargenererat innehåll såväl live som on demand. Kanalen kommer att ha sin bas på Blur, men kommer självfallet kunna bäddas in på andra siter och nå stor spridning via sociala medier.

Som bas i denna TV-satsning har vi som mål att få igång livesändningar från 10 aktiva kappseglingsteam i år. Detta genom fasta installationer som varken tar tid eller engagemang från själva seglingen så snart det är installerat. Tillhör du ett aktivt kappseglingsteam och tycker att detta låter intressant tveka inte att höra av dig, skicka ett mail till peter@blur.se med en beskrivning av ditt team och ert program under 2012.

Leave a Reply

  • (will not be published)