Posted by & filed under Okategoriserat.

Om några timmar är det premiär för en helt unik TV-satsning där vi börjar närma oss det som vi kallar för ”TV On Your Terms” vilket på svenska blir TV På Dina Villkor.

Racingföraren Richard Göransson som kör Svenska Rallyt med start i kväll ska nämligen utmana på banan, men inte bara där. Den mest spektakulära satsningen sker från en studio i Hagfors varifrån man ska sända live ons, tor, fre, lör, sön. Livesändning från studion kommer varvas med incarbilder live från bilen.

Richard är initiativtagare kring denna satsning som Solidtango stöttat från dag 1. Förutom att vi ansvarar för allt som har med själva livestreamingen att göra så har vi varit med som ett bollplank till Richard kring alla föreberedelser.

– Vi gillar initiativet då vi med denna sänding visar att det är möjligt för en enskild idrottare att skapa en helt egen TV-kanal som utmanar dom traditionella TV-bolagen på sin egen hemmaplan.

Själv säger Richard så här i sin pressrelease:

- Vi har slitit hårt för att få allt på plats. Rally är en fantastisk sport som är relativt svåråtkomlig. I och med det här upplägget kan vi erbjuda alla fans, partners och nyfikna att följa vår satsning på nära håll under närmare fyra intensiva dagar. Alla som jobbar med produktionen är lika taggade som jag och vi ska förmedla vad det verkligen innebär att köra en WRC-bil i Svenska Rallyt, säger Richard.

Detta är den ”officiella” förklaringen, i själva verket bygger hela satsningen på en frustration av att TV-bolagen inte gör detta själva, så ”då får man helt enkelt ta saken i egna händer för att utveckla sporten” som Richard sa i samband med Kickoffen för detta projekt.

Vi stöttar Richards TV-satsning till 100% och hoppas fler får upp ögonen för vilka möjligheter som finns med att göra TV på tittaren och avsändarens villkor.
Dom traditionella TV bolagen styrs av att tjäna så mycket pengar som möjligt, här är drivkraften något helt annat och vi hoppas det även kommer märkas i sändningen.

Hela sändningen ser du på Richards hemsida med start kring 19.00 i kväll: www.richardgoransson.com

Trackbacks/Pingbacks

  1.  Solidtango | tv on your terms | TV-satsning som kräver geoblock - Solidtango | tv on your terms

Leave a Reply

  • (will not be published)